BIASI Kotao na gas Basica Cond 30 kW fasadni kondenzacioni

Biasi

Podeli sa drugima

Gasni kotao
Tip kotla : Kondenzacioni
Tip montaže : Fasadni
Kapacitet : 30 kW
Proizvođač : Biasi

134,990.00 din.

Podeli sa drugima

Opis

Savršen za sisteme podnog i radijatorskog grejanja, kondenzacioni kotao obezbeđuje visoke performanse, ekonomičnost u potrošnji energije i zaštite čovekove okoline.

Dostupni su u kapacitetima od 25 i 30 i 35 kW.

Svi kotlovi proizvođača BIASI imaju iste dimenzije bez obzira na snagu i modele tako da je njihova zamena vrlo jednostavna.

Odabirom BIASI kotla kupac dobija proizvod koji je vrlo pouzdan u radu, sa tehnologijom koji ga čine posebnim. Korisnici BIASI gasnih kotlova mogu računati na post prodajnu uslugu servisa. Servisiranje i održavanje gasnih kotlova obavlja kvalifikovano i profesionalno osoblje. Originalni rezervni delovi su dostupni u svakom trenutku, za svaki model i tip kotla.

Gorionik u kojem se smanjuje količina vazduha i povećava procenat CO2 direktno utiče na tačku rošenja tj. tačku isparenja. Ovo doprinosi smanjenju potrošnje goriva i nižim računima potrošnje gasa.

Gorionik proizveden od nerđajućeg čelika, radi na principu tehnologije kondenzacije i smanjenja emisije zagađenja prirode.

Kondenzacioni kotao BIASI poštuje sve standarde potrebne da bi dobio klasu 5 po evropskoj direktivi EN297.

Pored toga zadovoljava visoke tehnološke performanse u skladu sa direktivom 92/42 CEE i zakonodavnoj direktivi 311/06 kao i komfort u proizvodnji sanitarne energije EN 13203.

Primarni izmenjivač od nerđajućeg čelika klase NOx 5 sa plastičnim omotačem obezbeđuje visoku efikasnost, dug životni vek i maksimalnu otpornost prema koroziji.

Poseduje pločasti sanitarni izmenjivač od nerđajućeg čelika-INOX kao i zaštitu IPX5D.

Podešavanje maksimalne snage prema potrebma sistema centralnog grejanja.

Digitalni kontrolni panel sa pozadinskim osvetljenjem.

Gorionik optimizira mešavinu vazduha i minimizira količinu gasa i pa time i njegovu potrošnju. Emisija štetnih gasova je i do 5 puta manja kod kondenzacijskog kotla u odnosu na konvencionalne kotlove.

Kondenzat nastaje hlađenjem dima u unutrašnjosti izmenjivača toplote. Ovo hlađenje podrazumeva oslobađanje toplote iz dima i nastajanje kondenzata tj. pri opterećenju od 30% iskorišćenje gasnog kotla iznosi 108%.

Sifon u kotlu služi za sakupljanje kondenzata i on se odvodi putem kućne kanalizacije/drenaže.

Kondenzacija kotla započinje kada je povratna temperatura vode iz sistema grejanja ispod vrednosti tačke trošenja dimnih gasova tj. kada je povratna temperatura vode iz sistema grejanja oko 56C vodena para sadržana u dimnom gasu kondenzuje. Putem ove transformacije proizilazi toplotna energije koja povećava stepen iskorišćenja gasnog kotla. Što je niža povratna tempeatura vode u kotlu to je veći stepen kondenzacije pa se time stepen iskorišćenja gasnog kotla može povećati na 108%.

Postoji mogućnost povezivanja sa eksternim senzorom i sobnim termostatom.

Dodatne informacije
Dimenzije (DxŠxV) : 325x400x703mm
Tip kotla : Kondenzacioni
Tip montaže : Fasadni
Namena kotla : Grejanje + Sanitarna voda
Masa kotla : 31,5 kg
Tip goriva : Gas
Nominalna snaga : 30 kW
Grejna površina : 220-260m²
Cirkulaciona pumpa : Da
Ekspanziona posuda : Da
Dimenzije dimovoda : Ø80/125
Boja : Bela
Proizvodjač : Biasi
Zemlja porekla : Italija

 

Robna marka

Podeli sa drugima

Based on 0 reviews

0.0 overall
0
0
0
0
0

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

There are no reviews yet.

QR Code

QR Code